Hlavní obsah

Orel ukradl kameru a vznesl se s ní do vzduchu, našla se po půl roce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupině australských ochránců přírody se před pár týdny vrátila kamera, o kterou přišli před téměř šesti měsíci, a kterou už dávno odepsali. Původně ji nastražili k jedné řece, aby zachytila život krokodýlů, ale zanedlouho zmizela. Měli za to, že se dostala do vody, skutečnost ale byla úplně jiná. Kameru totiž ukořistil orel, napsal v pondělí server australského kanálu ABC.

BEZ KOMENTÁŘE: Orel ukradl kameru, pak zapózoval do objektivu

 
Článek

Ochránci kameru umístili na příhodné místo u řeky Margaret v Západní Austrálii. Těšili se na zajímavé záběry sladkovodních krokodýlů, ale nic z toho nebylo.

„Kamera nečekaně zmizela, mysleli jsme si proto, že spadla do vody,“ řekl za ochránce Roneil Skeen.

Na ztrátu kamery si už po několika měsících skoro nikdo nevzpomněl, když v tom před několika týdny zazvonil telefon. Zařízení se k překvapení všech našlo, a to asi 100 kilometrů od původního umístění.

Technici zvládli zachránit jen tři 30sekundové úseky, po jejichž zhlédnutí byli ochránci v šoku. Ukázaly totiž, že s kamerou v pařátech se vznesl do vzduchu orel. Později s ní přistál a kloval do ní.

„Kamery nám už dříve přesunula jiná zvířata, ale ne vzduchem. Bylo to úžasné, docela nás to šokovalo,“ uvedl Skeen a dodal, že se jednalo o mladého ptáka. Dospělí orli totiž kořist poté, co vystoupají vysoko do vzduchu, pustí z pařátů, aby se nárazem o zem zabila. Ochránci tak měli štěstí. Pokud by nenašel v kameře zalíbení nezkušený orel, o kameru by definitivně přišli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám