Hlavní obsah

Batman bin Suparman skončil na straně zla

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrdinové mají konat dobro, říká se. Ze třiadvacetiletého Batmana bin Suparmana ze Singapuru, který má s přehlédnutím jednoho písmene ve svém jménu hned dva hrdiny, se ale vyklubal spíše zloduch. Jak totiž uvedla agentura Reuters, v pondělí byl za různé prohřešky odsouzen k téměř třem rokům odnětí svobody.

Foto: Facebook

Batman bin Suparman

Článek

Batman bin Suparman se dočkal slávy už v roce 2008, kdy začala internetem kolovat fotografie jeho identifikačního průkazu. Sice se objevily narážky, že se jedná o podvrh, ale byly rychle vyvráceny.

Jeho jméno zřejmě vzniklo jako vtípek rodičů. Ti využili podobnosti příjmení Suparman, které je mezi Javánci celkem běžné, se Supermanem a pro křestní jméno si vzali inspiraci u jiného slavného komiksového hrdiny. Je pravděpodobné, že vzhledem k množství narážek, které si musel singapurský mladík během svého života vytrpět, z toho asi nebyl zrovna nadšený.

Singapurec má svůj vlastní fanklub na Facebooku, kdo by ale čekal, že ho jeho jméno vedlo ke konání dobra, mýlil by se. V srpnu ho zatkla policie poté, co ho bezpečnostní záběry usvědčily ze dvou nočních vloupání do obchodu.

Suparman se přiznal ještě k dalším prohřeškům, mezi nimiž byla například krádež platební karty jeho bratra nebo užívání heroinu. V pondělí ho soudce poslal do vězení na dva roky a devět měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám