Hlavní obsah

Noblesní pařížská restaurace usazuje neatraktivní hosty tak, aby nebyli vidět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Mít dost peněz na večeři v luxusní pařížské restauraci Georges ve světoznámém Pompidouově centru ještě nemusí znamenat, že se za vás číšníci a vedení podniku nestydí. A třebaže přijdete v obleku Hermés a šatech Chanel, můžou vás uklidit dozadu, kde nebudete moc vidět. Nejlepší a viditelná místa jsou totiž určena bohatým, a především atraktivním lidem.

Foto: Profimedia.cz

Terasa restaurace Georges v Pompidouově centru.

Článek

Bývalá číšnice z této noblesní restaurace tak listu Le Canard Enchainé potvrdila to, co se o podobných podnicích v Paříži šušká. Všechny nechutné stereotypy jsou podle ní pravdivé. Především pak právě diskriminace kvůli vzhledu. Nejste-li totiž dost hezcí jako modelové a modelky, v restauraci vás nevidí rádi. Vaše peníze ano, ale předražené pokrmy si musíte sníst schovaní. Vidět v podniku totiž musejí být samí krásní lidé.

„Pohlední muži a krásné ženy jsou usazováni v přední části, kde jsou vidět, zatímco ošklivé je třeba držet vzadu schované,“ cituje číšnici Le Canard Enchainé.

Hosté restaurace Georges v šestém patře Pompidouova centra jsou na očích všem, kdo procházejí kolem, zvláště pak návštěvníkům muzea. Manažeři chtějí mít nejlepší reklamu a usazují na nejviditelnější místa ty nejatraktivnější hosty.

Majiteli podniku jsou bratři Gilbert a Jean-Louis Costes. První ze sourozenců prý praktiku sám vymyslel. „Bušil to do nás pořád dokola a byl na to velmi hrdý, protože je to prý jeho nápad,“ tvrdí nejmenovaná servírka na stránkách listu Le Canard Enchainé.

Ovšem občas mohou sedět vepředu prý i oškliví lidé. „Tehdy, ale pouze tehdy, když jsou to celebrity,“ dodává číšnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám