Hlavní obsah

Ze syndromu plovoucího štěněte vyléčila psa terapie

Novinky, vps
Rochester

Bostonský teriér jménem Mick se narodil se syndromem plovoucího štěněte. Všechny čtyři končetiny měl rozevřeny do stran, nebyl tedy schopen se postavit, natož chodit. Mohl jen ležet a s jeho osudem to vypadalo bledě. Ujala se ho ovšem nadace pomáhající zvířatům s vadami a malého plaváčka během několika týdnů dala dohromady, napsal server Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Bostonský teriér Mick se naučil chodit pomocí náročné terapie

 
Článek

Nadace The Mia Foundation z amerického města Rochester ve státě New York si tehdy šestitýdenního Micka převzala v červenci. Na nic se nečekalo a u štěněte, které mohlo jen ležet na břiše, okamžitě začali s terapií.

Jako první cvičení přišlo na řadu plavání, při němž se měly posílit svaly na nohou. Z vody byl Mick nejprve trochu nejistý, ale postupem času nabral sebevědomí a stával se stále silnějším.

Poté ho čtyřikrát denně zavěsili na 15 minut do speciálního postroje, aby si zvykal na novou polohu a opět trochu posiloval nohy. Po zbytek dne měl páskou stažené nohy do správné polohy.

Prvním pokrokem bylo, když Mick začal spát na boku. Netrvalo to dlouho a už byl schopen si i sednout. Pak se dokázal také postavit a nakonec zvládl i chůzi. Jeho pobíhání sice zatím vypadá nemotorně, ale i tato změna proti původnímu stavu je pro štěně obrovským posunem. Cvičení bude pokračovat i nadále, aby se Mick naučil chodit co nejlépe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám