Hlavní obsah

V USA vykvetla obrovská smrdutá rostlina páchnoucí po rozkládajícím se mase

– Washington
Novinky, vps

V botanické zahradě v americkém Washingtonu vykvetla v pondělí rostlina Titan Arum, jejíž obří květ je proslulý svým velmi nepříjemným zápachem připomínajícím zkažené maso. Návštěvníky přitahuje také velikost květu, který tentokrát narostl do výšky 2,4 metru, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gigantický smrdutý květ o výšce 2,4 metruVideo: Reuters

 
Článek

Do botanické zahrady v hlavním městě Spojených států přišly kvůli smrdutému květu tisíce návštěvníků. Kuriózní rostlina totiž kvete jen den až dva, zvědavci si proto raději pospíšili.

V tamní zahradě sice mají 14 těchto rostlin pocházejících z Indonéského deštného pralesa, ale květu se dočkali naposled v roce 2007. Titan Arum totiž kvete nepravidelně. Může vykvést po pár letech, ale také po několika desetiletích.

Na tento konkrétní exemplář jsou zástupci zahrady obzvlášť pyšní, překonal totiž jejich veškerá očekávání. Rostlina, která se do zahrady dostala v roce 2007, kdy byla velká jako fazolové semínko, totiž vykvetla do výšky 2,4 metru při hmotnosti více než 110 kilogramů.

„Jsme prostě šťastní. Nechala nás sice čekat trochu déle, ale překonala naše veškerá očekávání. Podle našich odhadů se měla otevřít už před několika dny, ale využila teplého počasí a rozhodla se vyrůst výše, než se očekávalo,“ řekl kurátor zahrady Bill McLaughlin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám