Hlavní obsah

V USA se narodila šestikilová holčička, měří 70 centimetrů

Novinky, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kittanning

Američanka Michelle Cessnová cítila při posledních měsících těhotenství jen mírné nepohodlí. O to větší bylo její překvapení, když v pátek 12. července porodila v nemocnici v americkém městečku Kittanning holčičku Addyson Gale o váze šest kilo a délce 70 centimetrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Neobvykle velký novorozenec

 
Článek

Na doporučení lékařů se miminko dostalo na svět pomocí císařského řezu. Hned po porodu už bylo jasné, že se bude jednat o největší miminko ve státě Pennsylvania.

Spolu s manželem Markem mají již dva sny, dvojčata JJ a Ryana. Proto se na holčičku, která překonala dvojnásobně očekávanou velikost, patřičně těšili.

„Vůbec jsme netušili, že bude Addyson Gale takhle velká, ale je nám to jedno. Důležité je, že je zdravá, a za to jsem velmi rád,“ dodal otec Mark.

Podle Guinnessovy knihy rekordů se největší dítě v historii narodilo v americkém Ohiu v roce 1879, vážilo 10,4 kila. Bohužel zemřelo 11 hodin po porodu. Nejtěžší dítě, které přežilo, se narodilo v italském městě Aversa v roce 1955 o hmotnosti 10 kg.

V září loňského roku se v Číně narodil chlapeček o váze 7,1 kilogramu.

V Číně se narodil sedmikilový chlapeček

Reklama

Výběr článků

Načítám