Hlavní obsah

Nebojácná ovce zahnala na útěk vlka

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejspíš přirozený instinkt ochránit mláďata zbavil ovci strachu z útočící šelmy. Přibližujícímu se vlkovi neustoupila z cesty, naopak ho opakovaně zahnala zpět do hlubin lesa.

BEZ KOMENTÁŘE: Mateřství zvítězilo nad strachem. Ovce ochránila svá mláďata před vlkem

 
Článek

Ve vesnici Rognes, ležící v okrese Sor-Trondelag ve středním Norsku, žije šestašedesátiletý farmář Kjell Egil Hage. Právě on je majitelem odvážné ovce, která na lesní cestě prakticky bez mrknutí oka odehnala vlka, čímž uchránila sebe i svá dvě jehňata.

Místo toho, aby před rozběhlým vlkem ovce vzala všechny čtyři nohy na ramena, vystartovala proti němu. To útočníka viditelně překvapilo, a tak v mžiku změnil směr své cesty a zmizel. Ovce, doprovázená mláďaty, se ještě chvíli pozorně rozhlížela, jestli se vlk odněkud nepokusí znovu o útok. Když se nejistě vrátil na místo činu, zopakovala svůj nekompromisní postoj, díky čemuž se nepřítele zbavila nadobro.

Na rozdíl od mnohých, které vlčí napadení nepřežily, tato ovce nerovný souboj vyhrála. Díky tomu pyšný majitel zvažuje, že pro ni vymyslí jméno. Doteď ji totiž identifikoval vždy jen podle čísla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám