Hlavní obsah

Nejošklivějším psem světa je kříženec bígla, baseta a boxera. Alespoň je hodný

Označení nejošklivějšího psa na světě si vybojoval kříženec tří plemen. Čtyřletý Walle tak v pátek večer v americké Kalifornii porazil v každoroční soutěži zhruba 30 psích soupeřů.

Foto: Profimedia.cz

V pátek večer Walle slavil úspěchy na přehlídce nejošklivějších psů.

Článek

Zatímco zbylých 364 dní v roce jsou terčem posměchu, během soutěžního večera se čtyřnozí ošklivci stávají slavnými. Do malého kalifornského městečka Petaluma se sjely štáby a sledovaly, kterého z uchazečů o titul nejošklivějšího psa světa porota vybere.

Na přehlídkové ploše poštěkávali drobní vychrtlí kříženci s rozcuchanými chlupy a ploužili se tu obtloustlí mopslíci, nakonec však všechny pokořil svými krátkými nožičkami a masivní hlavou Walle, kříženec bíglů, basetů a boxerů.

Foto: Profimedia.cz

Možná není zrovna krasavec, poslouchat ale umí

„Tenhle pes vypadá, jako kdyby byl vyroben ve Photoshopu z kousků různých psů a možná i z pár jiných zvířat,“ zhodnotil jeho vizáž podle agentury AP porotce Brian Sobel.

Naháči a čivavy bývají favority

Jeho majitelka Tammie Barbeeová psa dostala ve třech měsících, a přestože jí prý lidé často říkají, že nevypadá dobře, má ho ráda. Přihlásila ho na poslední chvíli a vyplatilo se jí to. Díky Wallemu vyhrála prémii 1500 dolarů (téměř 30 tisíc korun). Psího šampióna i jeho paničku čeká navíc série vystoupení ve sledovaných pořadech amerických televizí.

Foto: Profimedia.cz

Soutěže se účastnili různí nevšedně vyhlížející psi

V minulých letech vyhrávaly titul téměř prostochlupé čivavy, čínští naháči nebo jejich kombinace. Pětadvacátý ročník soutěže však podle poroty ovládl zcela originální pes. Nezbývá než čekat, kdo ho na první příčce vystřídá příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám