Hlavní obsah

Poctivá žena vrátila prsten za půl miliónu, který omylem získala za 200 Kč

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Eric Cloutier, který omylem prodal za 10 dolarů (asi 200 Kč) zásnubní prsten své ženy v hodnotě 23 tisíc dolarů (přibližně 450 tisíc Kč), už může zase trochu volněji dýchat. Šperk se rodině vrátil poté, co ho jeho noví majitelé našli v darované krabici na hodinky a všimli si zprávy o jeho nešťastné ztrátě, napsal v pátek server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Prsten s tříkarátovým diamantem si jeho majitelka Racquel Cloutierová sundala během těhotenství kvůli otokům prstů. Před odjezdem do porodnice ho schovala do manželovy nepoužívané krabice na hodinky, aby se k němu nedostaly děti. Její nicnetušící manžel krabici ovšem na začátku června prodal při tradičním garážovém výprodeji. [celá zpráva]

Jednatřicetiletá Američanka na omyl přišla po návratu z porodnice, když si prsten opět chtěla vzít. Její manžel nevěděl, komu dřevěnou krabici na hodinky prodal, pouze si pamatoval, že to byla blonďatá žena. Manželé proto informovali média v naději, že se o jejich příběhu dozví i kupující a prsten vrátí.

Našel se náhodou

Nakonec se tak opravdu stalo a prsten se rodině po 12 dnech vrátil, ale pomohla tomu náhoda. Tajemnou blondýnou, která krabici koupila, byla matka Andrey Lossausové. U té nakonec box na hodinky skončil, společně s manželem ho od její matky dostali jako dárek.

Lossausová ve středu hledala klíče od auta a v zoufalé snaze prošla skoro celý dům. Její manžel Andrew, který s hledáním pomáhal, popadl zmíněnou krabici na hodinky a z frustrace z ní začal vyhazovat vycpávky. Pod jednou z nich našel prsten.

S vrácením neváhala

Lossausovi si napřed mysleli, že asi nebude pravý. Poté se ovšem v médiích všimli zprávy o nešťastné ztrátě prstenu. Andrea Lossausová ani nepomyslela na to, že by si prsten nechala. Bylo jen otázkou chvilky, než našla e-mailovou adresu majitelky prstenu a domluvila si s ní schůzku. Ukázalo se, že ve skutečnosti obě rodiny bydlí jen kousek od sebe.

„Nemohli jsme si přát lepší konec tohoto příběhu. Myslím, že prsten teď jen tak nesundám,“ řekla Racquel Cloutierová a dodala, že jsou za navrácení prstenu nesmírně vděční. Jako výraz díků nabídli, že věnují dar charitě podle výběru Lossausových.

Anketa

Pokud by vám někdo omylem prodal vzácnou věc za zlomek její ceny, vrátili byste mu ji?
Ano
51,4 %
Ne
48,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25653 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám