Hlavní obsah

Lékař přivedl na svět dítě v neporušeném plodovém vaku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecký lékař Aris Tsigris zveřejnil unikátní fotografii zachycující dítě, které přivedl na svět v neporušeném plodovém vaku. Matce totiž tzv. nepraskla voda. Poté, co byl vak protržen, začalo miminko normálně dýchat.

Miminko se narodilo v neporušeném plodovém vakuVideo: Aris Tsigris

 
Článek

Řecký porodník označil moment, kdy při březnovém císařském řezu spatřil dítě v netknutém plodovém vaku, za dechberoucí. Podle něj dochází k podobným případům jen velmi vzácně.

Tsigris uvedl, že dítě v podstatě ani nevědělo, že se narodilo. Stále přijímalo výživu přes placentu a chovalo se, jako kdyby bylo v matčině děloze. Dýchat začalo po protržení vaku, které provedl Tsigrisův tým.

Podobně jedinečná fotografie obletěla svět letos v lednu. Američan Randy Atkins zachytil při porodu své dcery císařským řezem okamžik, kdy zatím nenarozené dítě vystrčilo svou ručičku z dělohy a sevřelo prst porodníka. [celá zpráva]

Nenarozená holčička vystrčila ruku z matčiny dělohy a potřásla si rukou s porodníkemVideo: Randy Atkins, Classic pin-up photography

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám