Hlavní obsah

Hrdina, který zachránil děti před žralokem, dostal za svůj čin vyhazov z práce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Merthyr Tydfil

Záběry, na kterých Brit Paul Marshallsea odtáhl od skupinky hrajících si dětí dvoumetrového žraloka, obletěly v lednu celý svět a udělaly z něj hrdinu. Zároveň mu ale uškodily, jak zjistil po návratu z dovolené v Austrálii. Doma ve Walesu na něj totiž čekala výpověď ze zaměstnání. Důvod? V době záchrany měl být v pracovní neschopnosti, informoval Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž chytil žraloka za ocas a odtáhl ho od skupinky hrajících si dětíVideo: Reuters

 
Článek

Marshallsea se v lednu pohotově vrhl do vody, uchopil žraloka za ocas a dostal ho pryč od dětí. Vysloužil si za to pochvalu a uznání od pobřežní hlídky a užíval si svých pět minut slávy. [celá zpráva]

Na konci února se ale po návratu z dvouměsíční dovolené dočkal nepříjemného překvapení. On i jeho žena Wendy dostali výpověď z charitativní společnosti Pant & Dowlais Boys & Girls Club, ve které pracovali deset let. Bylo to náročné zaměstnání, běžně v něm trávili sedm dní v týdnu, a kvůli stresu jim podle 62letého Brita hrozil syndrom vyhoření. Zaměstnavatel jim proto dopřál dlouhou nemocenskou.

Kdybych ty děti tehdy nezachránil, moje žena i já bychom stále měli práci.
uvedl propuštěný Brit

„Upletli jsme si na sebe bič, který se postupně stal příliš velkým. Nedalo se to zastavit. Náš doktor nám doporučil, ať jedeme na dovolenou. Vydali jsme se proto za přáteli do Austrálie. Nikdy by mě nenapadlo, že zápas se žralokem mě bude stát místo,“ řekl Marshallsea.

Zástupci charity odmítli poskytnout komentář, Daily Mail pouze citoval z dopisu přiloženému k výpovědi.

„I přesto, že jste byl nezpůsobilý práce, jste odcestoval do Austrálie a podle zpravodajského záznamu jste uchopil žraloka za ocas a jen těsně jste se vyhnul kousnutí tím, že jste rychle uskočil. Nedůvěra členů dozorčí rady ve vás a ve schopnost vykonávat vaši funkci je tak velká, že propuštění je jediným krokem, který může následovat,“ stálo v dopise.

„Kdybych ty děti tehdy nezachránil, moje žena i já bychom stále měli práci. Myslíte si, že když vedete dětskou charitu, tak vás za to pochválí. Ale propustit nás oba bez předchozí diskuse, to je prostě nechutné,“ dodal Marshallsea.

Anketa

Souhlasíte s Britovým propuštěním?
Ano
61,8 %
Ne
38,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 30543 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám