Hlavní obsah

Králík vystrašil zloděje dupáním

– Plymouth
Novinky, vps

Neobvyklého hlídače má jedna britská rodina z Plymouthu. Kimberley Mayová věří, že zloděje, který se do jejího domu vloupal minulý týden, vystrašil její králík jménem Toby. Nezvaný návštěvník se podle všeho lekl dupání téměř pětikilového ušáka a vzal nohy na ramena, přičemž většinu kořisti nechal na místě. Informoval o tom portál MailOnline.

Foto: Profimedia.cz

Králík Toby si zahrál na hlídacího psa

Článek

Kimberley Mayovou vzbudilo v noci ze středy na čtvrtek hlasité dupání jejího králíka. Po chvíli ovšem přestalo, žena se proto otočila na druhý bok a opět usnula. Ráno na ni ovšem čekalo nemilé překvapení.

„Když jsem přišla dolů, všechny skříňky a šuplíky byly otevřené. Věci z nich byly položené venku. Pak jsem si všimla, že nám něco chybí, tak jsem zavolala policii,“ řekla Mayová.

Zloděj si odnesl notebook, iPad, kabelku 30leté ženy a pamětní medaili po dědečkovi. To je ale pouze zlomek zamýšleného lupu. Na pohovce totiž byly vyskládané desítky cenností, které zloděj očividně zamýšlel vzít s sebou. „Myslíme si, že králíkovo dupání zloděje vystrašilo a on tu nechal všechny ty věci,“ uvedla Mayová.

Foto: Profimedia.cz

Kimberley Mayová se svou dcerou a Tobym

Dostal odměnu

Zhruba 60 centimetrů dlouhý a 4,5 kilogramu vážící zástupce plemena britský obr jako hrůzu budící hlídač rozhodně nevypadá, ale na jednoho zloděje stačil. Noční příhoda ho vyvedla trochu z míry, druhý den se totiž pokusil kousnout policistu, který přišel vyšetřovat vloupání.

Mayová a její snoubenec Martin si Tobyho vzali teprve před pár týdny z útulku. Je prý přátelský a hravý. Vzhledem ke své velikosti žije v kleci, která byla původně určena pro labradora. Za svůj hrdinský čin už byl odměněn – dostal nový tunel na prolézání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám