Hlavní obsah

Steven Seagal v nové roli. Trénoval dobrovolníky na zásah při útoku ve škole

– Phoenix
Novinky, vps

Herec Steven Seagal vyměnil v sobotu filmový ateliér za školu, ve které vysvětloval dobrovolníkům, jak nejlépe zasáhnout v případě útoku ve škole. Pozval si ho kontroverzní americký šerif Joe Arpaio, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Steven Seagal trénoval dobrovolníkyVideo: Reuters

 
Článek

Bývalá hvězda akčních filmů vysvětlovala skupině 48 dobrovolníků, jak se chovat při střelbě a také jak prohledávat místnosti. Výcvik probíhal na jedné škole na předměstí Phoenixu a kromě dobrovolníků se ho zúčastnilo ještě několik náctiletých v rolích studentů.

Herce si pozval arizonský šerif Joe Arpaio, který se označuje za nejtvrdšího amerického šerifa a je v USA celebritou. Výcvik je reakcí na prosincovou střelbu ve škole v Newtonu, která si vyžádala životy 20 dětí a šesti dospělých.

Výcvik měl odpůrce

Arpaio disponuje celkem 3 450 dobrovolníky, kteří mu pomáhají s odhalováním opilých řidičů nebo ilegálních imigrantů a také s hledáním otců, kteří neplatí alimenty. Teď se je snažil připravit i na střelbu ve škole. Tento záměr ale našel i odpůrce. „Děti zastřelené při křížové palbě, náhodné výstřely, které jsou možná neúmyslné. Přesně to nechceme, aby se dělo,“ řekla Cynthia Whartonová, která společně s dalšími při výcviku demonstrovala.

„Nevím, o čem tito protestující mluví. Řeknu to kvůli nim znova. Jsme tu proto, abychom ochránili naše děti. To je hlavní úkol. Můžou říkat, co chtějí, ale já s tím nepřestanu,“ reagoval šerif Arpaio na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám