Hlavní obsah

Modelingový svět uchvátila černoška s bílou pletí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Jihoafričance Refilwe Modiselleové nelze říct, že by nevyčnívala z davu. S bílou pletí, blonďatými vlasy, modrýma očima a zároveň typicky černošskými rysy přitahuje značnou pozornost. V modelingu, kterému se tato albínka věnuje už 13 let, ale paradoxně výrazněji prorazila až nedávno, když se stala tváří významné jihoafrické módní značky.

BEZ KOMENTÁŘE: Modelingový svět uchvátila černoška s bílou pletí

 
Článek

Nedávno 27letá žena je rázem jednou z nejžádanějších modelek, její kariéra ale z počátku tak růžově nevypadala. Navíc musela bojovat s rozšířenými předsudky vůči albínům.

„Lidé si mysleli, že se moje matka zapletla s bělochem. Když jsem šla jako malá po ulici, tak mi děti říkaly hodně ošklivé věci. Pamatuju si, že ani agenti se zrovna nepředháněli, aby se mnou podepsali smlouvu,“ řekla Modiselleová v rozhovoru pro magazín Grazia.

Nedávno nabytá sláva jí otevřela cestu i do dalších oblastí šoubyznysu, teď se například chystá na roli v jedné romantické komedii. Zdá se, že úspěch jí pomohl i v osobním životě. Až v poslední době se totiž cítí pohodlně ve svém vlastním těle. „Konečně si připadám krásná,“ uvedla.

Modelka, která se musí kvůli albinismu neustále mazat ochranným krémem proti slunci, teď doufá, že svou slávu využije k boji s předsudky vůči albínům. „Chtěla bych inspirovat hodně lidí, a to bez ohledu na jejich rasu nebo barvu kůže,“ dodala Modiselleová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám