Hlavní obsah

Český moderátor nachytal slovenského kolegu, který volal Klausovi

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Moderátor rádia Frekvence 1 Michal Kavalčík aneb Ruda z Ostravy úspěšně nachytal svého slovenského kolegu z rádia Expres Andreje Wallnera, který jako falešný slovenský prezident volal na Pražský hrad a dovolal se až Václavu Klausovi. Kavalčík se vydával za českého policistu a Wallnerovi oznámil, že kancléř Jiří Weigl na něho podal trestní oznámení za urážku hlavy státu.

Foto: Petr Horník, Právo

Český moderátor chtěl prý pomstít nachytání prezidenta Václava Klause.

Článek

Moderátor Frekvence 1 zavolal kolegovi do Bratislavy a jménem fiktivního policisty Vacka z pražské policie mu přečetl text trestního oznámení a vyzval ho, aby se do sedmi dnů dostavil osobně na policii. Wallner mu vystrašeně nadiktoval své osobní údaje a adresu pracoviště, kam má být trestní oznámení doručeno.

Když Kavalčík odhalil svou identitu, Wallnerovi se evidentně ulevilo. Moderátor Frekvence 1 vítězně dodal, že se mu podařilo srovnat stav na 1:1.

Wallner dostal před časem přímo na ucho přímo prezidenta Klause, představil se jako slovenský prezident Ivan Gašparovič a nabídl mu azyl ve svém domě v obci Limbach nedaleko Bratislavy.

Reagoval tak na Klausovu SMS zprávu, že pokud ve druhém kole českých prezidentských voleb zvítězí Karel Schwarzenberg, zvažuje emigraci. V závěru se moderátor Klausovi představil a ten vzápětí pochopil: „Vy si ze mě děláte legraci? Že se nestydíte, že se nestydíte,“ opakoval Klaus a zavěsil.

Po negativní reakci kanceláře prezidenta ČR se rádio Expres rozhodlo nachytávku s Klausem neodvysílat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám