Hlavní obsah

Paraglidista natočil kamarádův hrůzostrašný pád ze 100 metrů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský paraglidista Brooke Whatnall natočil děsivý pád svého kamaráda, jehož padákový kluzák se stal po nárazu poryvu větru neovladatelným. Devětadvacetiletý Will Robb dopadl ze stometrové výšky mezi stromy, které jeho pád přibrzdily. Jako zázrakem se mu kromě odřenin nic nestalo, informoval server 9news.

BEZ KOMENTÁŘE: Paraglidista natočil kamarádův hrůzostrašný pád ze 100 metrů mezi stromy

 
Článek

Oba kamarádi ve středu vyrazili z populárního paraglidingového startovacího místa v Beachmontu a chtěli doplachtit do Goodny, jejich plány ovšem doslova odnesl vítr. Stačil jeden jeho poryv a v kombinaci s malou výškou bylo zaděláno na tragédii.

„Předek kluzáku se zhroutil, jako by přišel o vztlak. Neměl dostatečnou výšku na to, aby to stačil vyrovnat, v tu chvíli už byl ve stromech,“ popsal Whatnall trable svého kamaráda.

Stromy pád utlumily, a tak Robb, který se paraglidingu věnuje dva roky, neutrpěl žádná vážná zranění. Pouze visel do příjezdu záchranných jednotek přes půl hodiny ve vzduchu.

Jeho nehoda ho nevyvedla z míry. „Je těžké si zachovat v těchto situacích klid, ale je to něco, s čím je třeba počítat,“ uvedl Robb a dodal, že se chce brzo vrátit do vzduchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám