Hlavní obsah

Do lodi skočil čtvrttunový mečoun, málem probodl rybáře

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cooktown

Skupina sedmi přátel si u australského pobřeží užívala rybolov formou „chyť a pusť“, když v tom jim zabral velký mečoun. Po více než pětiminutovém boji se konečně zdálo, že se ryba začíná vzdávat. Mečoun si ale pro rybáře připravil překvapení. Vymrštil se do vzduchu a skočil do jejich lodi, kde svým „mečem“ minul jednoho z rybářů pouze o centimetry.

Čtvrttunový mečoun skočil do lodi, málem probodl rybáře

 
Článek

Kapitán lodi Daniel Carlson se na rybářský výlet v okolí městečka Cooktown vydává se svými přáteli každý rok. Na letošní cestu budou vzpomínat ze všech nejvíce. Čtvrttunový mečoun totiž jednoho z nich málem připravil o život.

„Byl to velký boj. Už jsme si mysleli, že ho máme, ale pak se prudce vymrštil a skočil k nám na loď. Bylo to velmi těsné,“ řekl Carlson deníku The Cairns Post.

Podle Carlsona byl odhadem čtvrttunový mečoun největší rybou, se kterou se během šestidenního výletu setkali. Nepovedený úlovek se okamžitě stal nejpamátnějším zážitkem z jejich cest.

„Měli jsme velké štěstí. Všichni jsme byli hodně vystrašení, ale jsme rádi, že se nikomu nic nestalo. Bude to dobrá historka,“ dodal muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám