Hlavní obsah

Obří kapři uplavali ze zaplavené rybí farmy, lidé je chytají na řece o kus dále

Novinky, Jakub Kynčl
Wareham

Je to zážitek, za který si musíte běžně pořádně připlatit. Angličtí rybáři podnikají i se svými ratolestmi ve velkém nájezdy na řeku Frome k dorsetskému městečku Wareham. Z nedaleké zatopené rybí farmy totiž uniklo přibližně 200 velkých chovných kaprů, kteří se nyní nacházejí ve vodách řeky jinak vyhlášené pro lov plotic.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Místní tvrdí, že se do vod řeky dostalo asi něco okolo 200 kaprů, přičemž někteří váží i hodně přes deset kilogramů. Povolení na lov obdobných ryb na speciálních jezerech, kam jsou ryby vysazovány, vyjde v Anglii v přepočtu na 16 tisíc korun. Jenže podle starého britského práva na krátkém úseku řeky, kde se nyní kapři vyskytují, může rybařit úplně každý se základní rybářskou povolenkou.

Chovná nádrž byla zaplavena asi před šesti týdny a kapři podle všeho doplavali do řeky, kde je nyní chytají rybáři a také vydry.

Exodus těchto obřích kaprů ze sádky bude mít pro podnik vážné finanční následky. Cena těchto chovných kaprů se totiž v podnikání pohybuje v tisících korun.

"Je jich tu opravdu neskutečně mnoho. A těch dětí, co je sem přijely chytat! Za celý svůj život jsem neviděl tolik šťastných dětí," uvedl 40letý Dean Watts z rybářského obchodu Purbeck Angling, který se nachází jen několik metrů od řeky plné kaprů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám