Hlavní obsah

Čtyřnozí surfaři zaplnili pláž v San Diegu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego

Na pláži v San Diegu si v sobotu odpoledne dali dostaveníčko milovníci psů a vodních sportů. Více než padesátka domácích mazlíčků tu soutěžila spolu se svými majiteli v surfování. Netradiční podívaná přilákala na místo stovky lidí z celých Spojených států.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pláž v San Diegu zaplnili čtyřnozí surfařiVideo: Reuters

 
Článek

Psí soutěž, která je jednou z nejoblíbenějších v jižní Kalifornii, se letos konala již posedmé. Čtyřnozí účastníci měli deset minut na rozehřátí a pak byli bodování za dvě nejlepší jízdy. Rozděleni byli do tří kategorií - na malé psy, velké psy a tandemy. Odborná porota Nehodnotila pouze jejich surfařské dovednosti, ale i oblečky a módní doplňky.

V kategorii malých psů zvítězil letos již potřetí surfař Michael Uy se svou australskou kelpií Abbie Girl. "Tento rok jsem byl zraněný, takže jsme byli trochu za outsidery. Zvládli jsme to jen proto, že zkrátka milujeme společné surfování,“ řekl Uy agentuře Reuters s tím, že se svou fenkou chodí pravidelně na surf už pět let.

Na soutěž se sjeli fanoušci psího surfování z celých Spojených států, kteří se v San Diegu při vodních radovánkách dokonce pravidelně schází. Výherci jednotlivých kategorií si odnesli poukaz na dovolenou v luxusním hotelovém resortu v San Diegu a pochoutky pro své psy. Vybrané peníze darovali pořadatelé organizaci, která bojuje proti týrání zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám