Hlavní obsah

Nepřipoutaný řidič školního autobusu vypadl ze sedačky a naboural

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carmel

Pásy v dopravních prostředcích nejsou nadarmo spojovány s přívlastkem „bezpečnostní“. Koncem května se o tom přesvědčil 73letý řidič školního autobusu z Indiany, když v ranních hodinách projížděl po hrbolatém silničním terénu. Jak je zřejmé z nově zveřejněného záznamu bezpečnostní kamery v autobuse, jeden z nárazů ho vynesl ze sedačky. Zoufale pak visel na volantu, ale havárii už zabránit nedokázal.

BEZ KOMENTÁŘE: Nepřipoutaný řidič autobusu za jízdy vypadl ze sedadla a naboural

 
Článek

Jack Thomas ve středu 23. května kolem půl sedmé ráno zažil v Carmelu okamžiky hrůzy jen kvůli tomu, že se nepřipásal. Poté, co ho náraz vyhodil ze sedačky, ztratil kontrolu nad řízením, projel plotem, křovím a hřištěm až do garáže jednoho z rodinných domů. Naštěstí ale v tu chvíli neměl na palubě žádné pasažéry.

„Ó můj Bože, on nemá pásy, že? Ne,“ nevěřícně reagoval na záznam bezpečnostní kamery v autobuse ředitel dopravního oddělení škol v nedalekém Greenfieldu Bill Redmon.

„Překvapilo mě, jakým způsobem a jak daleko byl ze sedadla odražen. Něco takového je zarážející,“ dodal pro regionální televizi WISH Redmon.

Použití pásů je povinné

Řidiči autobusů mají přitom pásy ze zákona povinné. Thomasův případ by tak měl sloužit jako varování pro všechny, kteří se tímto pravidlem neřídí.

„Zákon o bezpečnostních pásech byl v Indianě zaveden, aby se předešlo zbytečným ztrátám na životech. Při této nehodě bylo velké štěstí, že na palubě autobusu nebyly žádné děti a nikdo navíc nebyl vážně zraněn,“ uvedl v oficiálním prohlášení mluvčí policie státu Indiana.

Thomas byl kvůli tomu, že nepoužil pás, předvolán. Školy v Carmelu navíc vybídly všechny rodiče a studenty, aby upozornili vedení pokaždé, když spatří řidiče bez pásů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám