Hlavní obsah

Rodina se obrnila v domě, čeká na děsivou temnotu a vládu krutosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský opravář počítačů Larry Peters je přesvědčen, že se planeta Země brzy ponoří do nové éry děsivé temnoty, kdy bude lidské společnosti globálně vládnout krutost, bezpráví a násilí. Dojít k tomu má po velké sluneční bouři, která způsobí totální kolaps všech moderních společností. Peters je ale ozbrojen a s celou rodinou připraven čelit nájezdu nepřátel.

Foto: NASA

Co nastane koncem roku 2012? Britská rodina má jasno...

Článek

Sluneční bouře podle rodiny zničí internetovou síť, zlikviduje elektrickou síť a způsobí totální kolaps zásobování potravinami. To vyústí v anarchii a kolaps, v němž půjde o jediné: kdo s koho. I Petersova devítiletá dcera Lily se musí učit lovit a kuchat divoká zvířata, přežít v nepříznivých podmínkách a nocovat pod širákem.

Doma v hrabství Cornwall má přitom Peters připraveny generátory, jídlo na dva měsíce a malou farmu včetně slepic, které mají zásobit rodinu cennými vajíčky. Dále rodina vlastní výkonný terénní vůz pro případ potřeby úniku, spoustu zbraní a obří rezervoár pitné vody.

„Lidstvo potřebuje nový start. Zašli jsme příliš daleko a potřebujeme návrat k přírodě. Sluneční bouře jsou ze Slunce, energetické částice letí na Zemi. Tyto bouře mohou zničit lidské technologie jako radar, rádio, mobilní telefony a internet, vše, na čem moderní společnost stojí. Na konci roku 2012 budou obří sluneční bouře, které všechno zničí. Dojde na totální kolaps společnosti, kompletní anarchii. Spousta lidí zemře. Vláda a superbohatí lidé to vědí a jsou připraveni. Ale zbytek bude muset bojovat o holý život,“ míní dvaačtyřicetiletý Brit z Cornwallu podle listu The Sun.

Spolu s manželkou Shelley, která je o rok mladší, připravují na zánik moderní civilizace také děti – dvanáctiletého Jaga a devítiletou Lily - i Shelleyiny dospělé potomky z předchozího manželství – dvaadvacetiletého Darrena a jednadvacetiletou Sharlene.

Reklama

Výběr článků

Načítám