Hlavní obsah

Ukrajinec žijící v ČR měl falešný pas platný do 55. července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pleystein

Pětapadesátiletý Ukrajinec žijící v České republice se jako žadatel o azyl chtěl podívat do Francie, a tak si nechal udělat falešný cestovní pas. Podle bavorského rozhlasu za 1500 eur (téměř 37 000 korun) dostal poněkud odbytý dokument s chybou, které si nemohli nevšimnout bavorští policisté. V pasu bylo uvedeno, že doba platnosti vyprší "55. července 2016".

Článek

Ukrajinec chtěl cestovat jako občan Evropské unie, a tak si koupil dokument, který z něj měl udělat Litevce. Jako takový by v rámci unie nepotřeboval vízum. Překlep zarazil policejní kontrolu u bavorského Pleysteinu.

Spolková policie pak v prohlášení uvedla, že "ani při velkorysém výkladu gregoriánského kalendáře se 55. července nedočkáme". Muž měl navíc u sebe i falešný řidičský průkaz.

Ukrajinec čelí obvinění z nedovoleného překročení státní hranice a padělání úřední listiny. Je nyní v německé vyšetřovací vazbě a má být vrácen do Česka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám