Hlavní obsah

Plánovala svou první svatbu, při tom zjistila, že už je třikrát vdaná

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Ukradená identita, tak by se dal nazvat případ 37leté Newyorčanky Anny Vargasové. Když se plánovala provdat za svou lásku, ke svému velkému překvapení zjistila, že už podle úředních listin vdaná je. A dokonce hned za tři muže z různých zemí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vargasová zhruba před 16 lety přišla o svůj rodný list. Nevěnovala tomu pozornost, dokud v roce 2004 nezatoužila po svatbě. Podala si na úřadech žádost, kterou ovšem následovalo zdrcující zamítnutí. Záznamy totiž odhalily, že se Vargasová v roce 1996 už dvakrát provdala, jednou za muže z Mexika a podruhé za muže z Ekvádoru.

"Zamítnutí mě šokovalo a velmi rozčílilo, protože přišlo tři týdny před mou plánovanou svatbou," uvedla pro deník New York Post Vargasová.

Po tomto velmi nemilém zjištění příbuzní Vargasové svatbu odvolali. Vargasová pak na rady právníka s úspěchem zažádala o povolení u jiné jurisdikce. Svatební obřad se tedy přesunul na Long Island, kde si Vargasová s milovaným snoubencem Angelem Poggim v poklidu řekli svá "ano".

Cizí muž a žádost o rozvod

Tím ale problémy s podivnými manželstvími neustaly. V roce 2009 se Vargasové zčistajasna ozval jeden z údajných manželů s žádostí o rozvod.

"Úplně mě to ohromilo. Neměla jsem tušení, co je to za člověka. Bylo to hodně znepokojující, protože jsem byla právoplatně vdaná pouze za svého milovaného manžela," zavzpomínala Vargasová.

Když odmítla papíry podepsat a najala si právníka, muž z Ekvádoru se objevil u domu její tchýně.

"Naštěstí měla u sebe fotku ze svatebního dne. Zeptala se tedy toho muže, jestli ta žena na obrázku je určitě ta, kterou si bral. Odpověděl, že ne," vysvětlila Vargasová.

Anulování jako východisko

Není jasné, proč se muži se ženou s falešnou identitou oženili, mohlo by však jít o imigrační podvody. Podezřelé ztráty identifikačních průkazů a rodných listů totiž často úzce souvisí právě s obelháváním imigračních úřadů.

Soud 25. ledna letošního roku konečně uznal, že se Vargasová stala obětí podvodu a obě manželství z roku 1996 anuloval. Tento soud ovšem trápení 37leté ženy neukončil definitivně.

S vyšetřováním se objevilo ještě třetí falešné manželství, které bylo uzavřeno na Long Islandu, stejně jako její jediné pravé manželství. Vargasová proto nyní pracuje na dalším anulování, informoval o víkendu deník New York Post.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám