Hlavní obsah

Největší kůň se zúčastní královské diamantové oslavy

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglie

Největší kůň Anglie měří se vztyčenou hlavou 2,74 metru. Díky své výšce si získal výsadní postavení a má se stát součástí královniny dvorní kavalérie a účastnit se její diamantové oslavy.

Digger je považován za nejvyššího koně v Anglii

 
Článek

Digger pochází z plemene Clydesdale, které patří mezi tažné koně. Svoji výškou ale značně vyčnívá. Jen jeho tělo má na výšku 1,98 metrů, a pokud mu jeho pečovatel chce vyhřebelcovat hřívu, musí si na to vzít stoličku.

Péče o takového obra se prodraží. Kůň ve svých devíti letech váží 920 kilogramů a denně spořádá 25 kilogramů potravy. Kromě toho má i velký příjem tekutin. Každý den vypije alespoň 114 litrů vody.

V současnosti je Digger cvičen k tomu, aby mohl nést bubny a bubeníka při oslavě královnina diamantového výročí. To se bude na počest šedesáti let vlády této panovnice konat letos v červnu. Digger má při té příležitosti zaujmout důležité místo v přehlídce dvorní kavalérie.

Běžně takový výcvik trvá kolem osmnácti měsíců. A jakmile jím kůň projde dostane nové jméno po některém z řeckých bohů. Důstojník dvorní kavalérie Alex Owen řekl, že si Digger vede velmi dobře: “Je poslušný a má dobré chování. Doufáme, že bude schopen zúčastnit se jubilejní oslavy, nicméně potřebuje ještě přibrat, aby unesl bubny.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám