Hlavní obsah

Rumunovi zavalila bílá masa celý dům, musel hrabat dlouhé hodiny

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buzău

Sněhová kalamita, která v posledních dnech navázala na kruté mrazy, přidělala starosti lidem v celé východní Evropě. V Rumunsku napadlo dokonce tolik sněhu, že přikryl i celé domy. Jeden Rumun z města Buzău se tak musel skrz sníh prohrabávat ke svému domovu dlouhé hodiny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rumun se musel ke svému domu prokopat ohromnou hradbou sněhuVideo: Reuters

 
Článek

Na muže z Buzău čekalo v úterý po vydatném sněžení velké překvapení. Když dorazil před svůj dům, ve kterém žije sám se slepicemi, neviděl nic jiného, než hromady sněhu. Musel tedy vzít do ruky lopatu a začít odhrabávat.

Ze záběrů agentury Reuters je patrné, že nelenil. Po mnoha hodinách se konečně ke svému domu prokopal. Od branky ke vchodu se nyní skrz vysokou sněhovou hradbu dostává úzkou chodbičkou.

Nejlínější obyvatelé Rumunska

Za zmínku však stojí, že v dané oblasti, tedy v rumunské župě Buzău, podle místního prefekta žijí nejlínější Rumuni z celé země. Paul Beganu tak reagoval na chování místních lidí při sněhové kalamitě.

Nejprve totiž odhrabali cesty k hospodám, zatímco komunikace vedoucí k továrnám a školám zůstaly nepřístupné. [celá zpráva]

Jak se tedy zdá, ztratit cestu k domovu nebo k hospodě je pro místní občany něco zcela jiného, než nemít proházenou cestu do práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám