Hlavní obsah

Adolf Hitler klidně dožil s Evou Braunovou v Argentině, tvrdí autor knihy

Novinky, Jakub Kynčl

Je to konspirační teorie jako hrom, ale britský novinář a spisovatel Gerrard Williams se domnívá, že má pro své tvrzení dostatek důkazů. Ve své nové knize přišel s hodně kontroverzní myšlenkou. Tvrdí, že vůdce Třetí říše Adolf Hitler se nezabil v Berlíně roku 1945. Místo toho měl prý v klidu dožít své dny v Argentině po boku své ženy.

Foto: Profimedia.cz

Adolf Hitler na dobové fotografii

Článek

Britský novinář Gerrard Williams tvrdí, že společně s druhým autorem Simonem Dunstanem získali "obrovské množství důkazů," aby se mohli oprávněně domnívat, že Adolf Hitler zemřel v Jižní Americe jako starý muž.

Naprostá většina historiků zastává názor, že Adolf Hitler zemřel ve svém berlínském bunkru na konci dubna 1945. Williams však s tímto tvrzením, s ohledem na nově přístupné dokumenty a vědecké testy, nesouhlasí.

Dva naši očití svědci z Argentiny obdrželi výhrůžky smrtí od neznámých lidí...
autor knihy

"Podívejte se, my nechceme přepisovat historii, ale ty důkazy o útěku Adolfa Hitlera z Berlína, které máme k dispozici, jsou prostě příliš jasné na to, abychom je mohli ignorovat. Neexistují žádné forenzní důkazy smrti Hitlera ani jeho ženy Evy Braunové. Svědectví očitých svědků z Argentiny jsou přitom velmi pádné a přesvědčivé," tvrdí autor.

Ve zkratce, kniha Šedý vlk: Útěk Adolfa Hitlera (Grey Wolf: The Escape Of Adolf Hitler) zastává názor, že führer v dubnu 1945 tajně odletěl s Evou Braunovou z Německa a nechal se přemístit do nacisty kontrolované Argentiny. Hitler tam měl žít dalších 17 let, vychovávat své dvě dcery a zemřít v roce 1962. Autor knihy se pak domnívá, že americké tajné složky se na této akci podílely výměnou za přístup k nacistickým válečným technologiím.

Hitlerova lebka prý není autentická

"Stalin, Eisenhower a Hoover z FBI - ti všichni věděli, že neexistuje důkaz jeho smrti v bunkru. Je těžké pochopit, proč bylo tolik z námi publikovaného materiálu tak dlouho ignorováno," řekl Williams pro Sky News a dodal, že podle nových zjištění patří části Hitlerovy lebky, kterými disponují Rusové, jinému tělu. Ve skutečnosti prý patří lebka mladé ženě.

Autoři podnikli v Argentině důkladný terénní průzkum včetně rozhovorů s mnoha lidmi, kteří potvrzují jeho život v oblasti.

"Teprve nyní v Argentině celkem funguje demokracie a dostávají se tak po dlouhé době ven pravdivé příběhy. Nicméně, i tak obdrželi dva naši očití svědci z Argentiny výhrůžky smrtí od neznámých lidí. Bylo to přesně v době, kdy jsme společně s nimi pracovali na knize," dodal Williams.

Anketa

Připouštíte možnost, že Hitler stihl prchnout do Argentiny?
Ano
76,1 %
Ne
23,9 %
Celkem hlasovalo 16339 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

86 let Hitlerovy „učebnice pro nacisty“

Po svém prvním vydání 18. července 1925 vzbudil posměch a pochyby o duševní svéprávnosti svého autora. Dnes už na něj čtenář nahlíží střízlivěji, nepříjemné...

Výběr článků

Načítám