Hlavní obsah

Brit si objednal bačkoru a přišla mu dvoumetrová tlapa

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ilford

Nákup bot není jednoduchý, neboť hrozí, že vám boty i přes všechno zkoušení nakonec nepadnou. Spolehnout se v této záležitosti pouze na internet tedy nevěstí nic dobrého. Tom Boddingham z Velké Británie se o tom přesvědčil na vlastní kůži. Objednal si bačkory ve tvaru zvířecích tlap, ale kvůli omylu v čínské manufaktuře mu dorazila tak velká bota, že v ní může dokonce spát.

Článek

Sedmadvacetiletý Tom Boddingham z Ilfordu na východě Londýna si objednal pár bačkor za 15,5 liber (440 korun). Vzhledem k abnormálně velké levé noze však měl speciální požadavek. Zatímco na pravé noze mu sedí velikost 13 (48), na levou potřeboval 14,5 (50). Čínský výrobce však v druhé části objednávky pravděpodobně přehlédl desetinou čárku a vyrobil skutečný originál – více než dvoumetrovou zvířecí tlapu.

„Přišlo to přímo z Hongkongu. Jedna bota byla normální a druhá měřila 210 cm na délku, 130 cm na šířku a 65 cm na výšku. Pravděpodobně nyní vlastním největší bačkoru na světě. Chtěl bych ji ale prodat přes internet, třeba na tom nějakou tu libru vydělám,“ řekl deníku The Daily Mail Boddingham, který sám měří dva metry.

Objednávka prý měla skončit ve výloze

Internetová společnost Monster Slippers, která sídlí v Dunmow v Essexu, se pyšní příznačným mottem: pro zvíře ve vás. Mluvčí společnosti se Boddinghamovi omluvil a nepožadoval po něm žádné peníze extra.

„Panu Boddinghamovi jsme se omluvili a nyní pro něj vyrábíme náhradní bačkoru, která bude odpovídat jeho zadaným rozměrům,“ řekl mluvčí, který vysvětlil, že došlo k nedorozumění při překladu. Pracovníci manufaktury totiž předpokládali, že tato neobvyklá objednávka skončí ve výloze nějakého obchodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám