Hlavní obsah

Muž hleděl do hlavně nabité pušky, ustřelila mu naštěstí jen čepici

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se objeví problém s funkčností zbraně, nikdy se nesmíte podívat přímo do hlavně. Toto jednoduché pravidlo by si zapamatovalo i malé dítě. Jak se ale zdá, přece jenom se najdou jedinci, kterým se z hlavy vykouřilo. Video jednoho takového neopatrného Američana, který měl doslova více štěstí než rozumu, je toho důkazem.

Článek

Muž na šokujícím videu, které se na internetu objevilo počátkem října, nejprve zblízka střílel na umělohmotné lahve. Pak mu ale začala puška vynechávat, což ho očividně rozrušilo. Místo, aby střelby zanechal a pušku předal odborníkům, udělal školáckou chybu, která se mu mohla stát osudnou.

Bez rozmyslu zbraň otočil a podíval se přímo do hlavně, aby zjistil, co se tam zaseklo. Kohoutek se ale lehce natáhl a zbraň náhle vypálila. Střela jen o pár centimetrů minula mužův obličej a prolétla kšiltem čepice, kterou měl střelec na hlavě.

Jen chloupek dělil muže od získání Darwinovy ceny

Muž si v šoku okamžitě chytil čelo a zjišťoval, zda mu neteče krev. Je totiž patrné, že střela prošla opravdu blízko obličeje. Kdyby se zbraň nepohnula, mohlo to dopadnout tragicky, uvedl deník The Daily Mail.

V komentářích u videa se proto objevily i narážky na Darwinovu cenu, kterou získávají ti, kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se z něj sami odstranili hloupým způsobem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám