Hlavní obsah

Dvouhlavý kocour slaví 12. narozeniny a překonává veškerá očekávání

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Worcester

Ve Worcesteru v americkém státě Massachusetts se narodil kocour se dvěma srostlými hlavami. Byl pokřtěn jako Frankenlouie, což je složenina dvou jednotlivých jmen - Frank a Louie. Ačkoli se zdálo, že nepřežije první dny, nyní slaví už své 12. narozeniny, které ho dokonce dostaly do Guinnessovy knihy rekordů.

Článek

Kocour Frankenlouie se narodil 8. září 1999,  a letos tedy oslavil už dvanácté narozeniny. Jeho majitelka, která se představuje pouze pod jménem Marty, ho vypiplala od jeho prvních dnů života a poskytla mu útulný domov. Na svého svěřence je pyšná, neboť překonal nejen veškeré pochybnosti okolí, ale i světový rekord. Stal se totiž nejdéle žijící dvouhlavou kočkou na světě, uvedl regionální deník Worcester Telegram.

„Je tím nejobdivuhodnějším dvouhlavým zvířetem ze všech,“ uvedl Todd Ray, který uvádí show plnou bizarností s názvem Venice Beach Freakshow. Velká sbírka podivně vypadajících živočichů, kteří v této show vystoupili, zahrnuje asi 22 dvouhlavých tvorů a jednoho psa s pěti končetinami.

„Možná už se během života s další takovou kočkou, jako je Frankenlouie, nikdo nesetkáme. Viděl jsem mnoho dvouhlavých tvorů, kteří zemřeli do týdne po narození. Když tedy takové zvíře přežije několik týdnů, je to neskutečné. A když přežije dokonce několik let, je to v podstatě zázrak,“ řekl deníku Huffington Post Ray.

Frankenlouie se málem nedožil druhého dne

„Když mu byl jeden den, měl být utracen. Řekla jsem, že si ho vezmu k sobě a všichni přítomní mě nechali. Byl sice unikátní, ale pořád to bylo jen kotě,“ řekla Marty, která v té době pracovala jako sestra na veterinární stanici, kam bylo kotě přivezeno.

Frankenlouie má dvě tlamy, dva čumáky, dvě normální oči a jedno velké nefunkční oko uprostřed. Uvnitř dvou srostlých hlav má však jen jeden mozek. Co se týče krmení, Frank přijímá potravu, zatímco Louie je ponechán stranou a jen pohybuje čumákem ve Frankově rytmu. Zpočátku to ale nebylo tak jednoduché.

Marty všude nosila svého mazlíčka v papírové krabici a krmila ho speciální stravou každé dvě hodiny. Mnohdy musela kotěti dokonce strkat trubičku přímo do žaludku. I přes veškerou její péči ji veterináři odrazovali a jejímu svěřenci nedávali mnoho šancí na přežití.

„Každým dnem byl ale silnější a silnější. A pochybnosti ze strany okolí úspěšně překonává dodnes,“ dodala na závěr Marty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám