Hlavní obsah

Z miniprasátka vyrostlo čvrttunové monstrum

Novinky, Markéta Klánská
Adelaide

Manželé Caneovi z Austrálie si před pár lety pořídili miniprasátko a dali mu jméno Boris. Prodejce je ujistil, že jeho hmotnost v dospělosti rozhodně nepřesáhne 60 kg. Jenže Boris začal rychle přibírat, až se dostal na neuvěřitelných 250 kg. Podle veterinářů však tato nadměrná váha ohrožuje Borisův život, proto mu předepsali striktní dietu.

Článek

Snížit denní příjem potravy ze dvou kilogramů na pouhý jeden kilogram ale není nikterak lehký úkol. Boris totiž není dietou nadšený a své majitele záměrně zlobí.

„Je jako tříleté dítě. Je velmi chytrý, ale i neposlušný a trucuje,“ řekla televizi The Ten News Julie Caneová.

Když se jednou Borisovi nepodařilo ukrást z ledničky kus žvance, našel koženou bundu pana Canea a odnesl si ji do svého pelíšku, kde si na ni lehl. Podobné výtržnosti jsou prý podle manželů Caneových na denním pořádku, uvedl zpravodajský server The Portside Messenger.

Musí zhubnout, aby mohl podstoupit plastickou operaci

Samotná nadváha ovšem není jediný problém, kterému Boris čelí. Příliš mnoho tuku, který se mu mimo jiné nahromadil i v oblasti nad očima, mu brání ve výhledu. Musí tedy podstoupit plastickou operaci. Aby se však vešel na operační stůl a mohl bez problémů dostat narkózu, musí zhubnout minimálně 60 kg.

Boris je bezpochyby výjimečný domácí mazlíček, není tedy divu, že jeho osud sledují i média. Podle posledních zpráv za několik měsíců tvrdého režimu shodil už 30 kilogramů, ale vzdává se jich jen velmi nerad. Toto tříleté prase se totiž naučilo prošmejdit ledničku a posléze za sebou opět zavřít a zahladit stopy.

Reklama

Výběr článků

Načítám