Hlavní obsah

Američan objevil záhadnou strukturu na Marsu. Může to být vesmírná stanice?

Novinky, Markéta Kautznerová

Američan David Martines objevil neobvyklou strukturu na povrchu Marsu tím, že si prohlížel planetu pomocí aplikace Google earth. Jeho video záhadné „stanice“ na Marsu přilákalo na internetu stovky diváků.

Článek

David Martines z tepla svého domova odhalil na Marsu cosi, co popsal jako obytné sídlo s červenými a modrými pruhy na sobě. Pro nezkušené oko se ovšem tato struktura jeví spíše jako bílá skvrna na jinak červeném povrchu, uvedl server MailOnline.

„Toto je video čehosi, co jsem náhodně objevil. Nazývám to Bio-station Alpha, neboť se zkrátka domnívám, že tam něco žije nebo alespoň žilo. Je to velmi neobvyklé vzhledem ke své velikosti. Objekt je přes 213 metrů dlouhý a 46 metrů široký. Vypadá to jako válec, popřípadě soubor válců. Mohla by to být elektrárna, biologická stanice nebo garáž. Jen doufám, že to není zbraň,“ uvedl podle serveru MailOnline Martines.

„Každopádně jsem přesvědčený, že to musí mít nějaký smysl. Nedovedu si ale představit jaký. Nenapadá mě důvod, proč by někdo chtěl žít na Marsu. Mohla by to být mezistanice pro vesmírné cestovatele. Stejně tak by to mohlo patřit americkému Národnímu úřadu pro letectví a vesmír (NASA), nevím ovšem, zda by něco podobného přiznal,“ dodal Martines.

Tento objev připomíná nechvalně známý obrázek obličeje na Marsu. V roce 1976 ho odhalila sonda Viking 1. Geografická kuriozita, kdy malá hora v oblasti Cydonia házela stíny, vytvořila dojem pokřiveného obličeje. Obrázek byl některými prohlášen za důkazní materiál, že existují mimozemské civilizace. Vědci z NASA to ovšem popřeli a uvedli, že je to pouhá hra světel a stínů.

Reklama

Výběr článků

Načítám