Hlavní obsah

V USA se narodil třetí bílý bizon v historii, čtvrtý bude znamenat apokalypsu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Greenville

Bílý bizon, zvíře hluboko zakořeněné v tradicích původních obyvatel Ameriky a posvátné pro mnoho z jejich kmenů, se nyní narodilo v Texasu na farmě nedaleko města Greenville.

Článek

Indiánský chovatel Arby Malý válečník řekl, že se pozoruhodný bílý bizon narodil na jeho ranči uprostřed bouřky 12. května. Podobná zvířata jsou nesmírně vzácná. Aby však mohla být považována přímo za posvátná, musí navíc splňovat další podmínky.

„Musí mít černý čumák, černé oči a černou špičku ocasu. Nesmí mít oči růžové nebo modré a nesmí být albín. Tento čerstvě narozený všechny podmínky splňuje. Asi se tedy stane třetím v pořadí narozeným od té doby, kdy bylo učiněno naše proroctví. Čtvrtý pak podle této předpovědi přináší soudný den,“ uvedl pyšný chovatel.

Bílý bizon má od svého majitele připravené jméno. Zatím ho však nedostane, dokud se na ranči neshromáždí náčelníci kmenů z celého kraje. Společně pak stanoví, jaké poselství malý bizon přináší. Podle všeho však zvíře dostane jméno Blýskající léčivý mrak.

Malý válečník, jehož praděd byl prý synem proslulého náčelníka zvaného Sedící býk, věří, že poslední posvátný bílý bizon se narodil v roce 1994 ve Wisconsinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám