Hlavní obsah

Britská policie lovila nebezpečného bílého tygra, byl však plyšový

Novinky, Markéta Kautznerová
Hedge End

U města Hedge End ve Velké Británii byl v sobotu spatřen vzácný bílý tygr. Vyskytoval se příliš blízko veřejnosti, proto byla do jeho odchytu zapojena ozbrojená policie s helikoptérou. Dramatickou policejní akci ovšem korunovalo trapné překvapení. Místo děsivého tygra se v poli válela velká plyšová hračka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Místo uprchlého tygra honila britská policie plyšovou hračkuVideo: Reuters

 
Článek

Náhodný kolemjdoucí zavolal policii, když na louce nedaleko města Hedge End v hrabství Hampshire spatřil bílého tygra. Na místo vyslaná hlídka okamžitě potvrdila, že se jedná o skutečnou šelmu. Strážníci evakuovali nedaleké golfové hřiště a vydali upozornění, aby lidé z okolí neopouštěli své domovy.

Do policejní akce se zapojila ozbrojená hlídka, která sledovala terén z helikoptéry s termovizními kamerami. V záloze čekali také odborníci ze zoo Marwell. Když se ale strážníci ke zvířeti přiblížili, zjistili, že se nehýbá. Termovizní kamery pak odhalily, že tygr nevyzařuje žádné tělesné teplo. Jak by mohl, když na trávě ležela plyšová hračka tygra v životní velikosti.

„Vyslali jsme na místo hlídky, které potvrdily, že se na tygra dívaly a on jejich pohled opětoval. Každý, kdo ho z dálky viděl, byl přesvědčen o jeho pravosti, včetně majitele pozemku,“ řekl pro server Metro mluvčí policejních jednotek v Hampshiru.

„Nestává se příliš často, abychom reagovali na telefonát, který v Hampshiru ohlašuje velké volně pobíhající zvíře. Něco takového se mi stalo poprvé. V současné době je zvíře v karanténě na policejní stanici, dokud si pro něj nepřijde jeho majitel. Až se tak stane, bude nás především zajímat, jak se plyšový tygr dostal na pole," uvedl vrchní inspektor Steve Wakeford pro agenturu Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám