Hlavní obsah

Dělníci dostali padáka kvůli plankingu na 60metrovém komínu

– Whyalla
Novinky, Zuzana Křesťanová

Kvůli plankingu, neboli prkennému ležení na břiše na neobvyklém místě, byli propuštěni dva dělníci australské petrochemické společnosti Santos. Oba si při práci lehli na šedesátimetrové tovární komíny čelem dolů a nechali se u toho vyfotit. Planking se stal v poslední době v Austrálii velkou módou, a to i přesto, že už si vyžádal lidskou oběť.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dělníci prováděli planking na šedesátimetrových komínech, dostali za to vyhazovVideo: Reuters

 
Článek

Dělníci si pro svůj nebezpečný kousek vybrali plynárnu nedaleko přístavního města Whyalla na jihu Austrálie. V pracovní době vylezli na vršek továrních komínů, na které si bez jištění lehli na břicho a v nehnuté poloze se nechali vyfotit. Riskovali tak pád z výšky 60 metrů.

Poté, co se fotografie objevily na veřejnosti, byli oba muži okamžitě propuštěni z práce. „Oni znají předpisy, když jdou do terénu. Takže si myslím, že by si měli moc dobře uvědomovat, co bude následovat, když budou zachyceni, jak dělají něco takového,“ komentoval případ instruktor bezpečnosti práce Allan Moore. Kvůli plankingu už také propustila osm zaměstnanců australská firma Woolworth.

Tento "sport" se v Austrálii těší velké oblibě, jeho následky však mohou být tragické. Tento týden byl dvacetiletý Australan převezen do nemocnice s těžkými poraněními hlavy poté, co chtěl planking vyzkoušet na jedoucím autě a spadl přitom ze střechy.

Jiný mladík zase zemřel při plankingu v hotelu v Brisbane, když se zřítil z balkónu v sedmém patře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám