Hlavní obsah

Malému Chorvatovi mizí rány a jeho tělo funguje jako magnet

Novinky, Markéta Kautznerová
Koprivnica

Ivan Stoiljkovič vypadá jako každý druhý obtloustlý chlapec, je mu šest let a pochází z nevelkého města Koprivnica na severu Chorvatska. Jeho rodina však zjistila, že se u něj projevuje nápadný a vzácný talent. Když totiž odhalí svůj buclatý hrudník, dokáže na něm udržet kovové předměty, lžičkami počínaje a těžkými pánvemi konče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Magnetické dítěVideo: Reuters

 
Článek

„Vždycky jsme cítili, že je poněkud odlišný. Chodit začal už v osmi měsících a v 15 měsících už dokonce bruslil. Ještě mu nebyly ani dva roky, když se naučil řídit malou motorku. Připadalo nám to trochu podivné,“ vzpomíná Ivanův dědeček.

Své magnetické schopnosti Ivan dennodenně trénuje, především se svými prarodiči. Více magnetické síly má v horní části těla, na kterou mu při tréninku přikládají předměty rozličných tvarů a velikostí, nechybí ani pánve a činky. Ivan musí být pokaždé v klidu a plně soustředěný. Jeho schopnosti jsou údajně silnější v ranních hodinách.

„Před několika měsíci viděla Ivanova babička v televizi malého chlapce, který měl obdobné schopnosti. Teprve poté si Ivan sundal tričko a zeptal se, zda to také zvládne. Babička na něj umístila předměty a ony držely,“ popisuje objevení Ivanovy síly jeho matka. Nyní prý na svém těle unese Ivan celkem až 25 kilogramů.

Magnetická síla však není jedinou záhadnou schopností, kterou Ivan oplývá. Jeho zranění se prý hojí neobvykle rychle a nezůstávají po nich sebemenší stopy. Rodina agentuře Reuters také prozradila, že Ivanovy ruce mají léčivé schopnosti i pro druhé. Ivan tak hojí dědečkovy žaludeční obtíže a utišil také bolest souseda, který si poranil nohu při nehodě s traktorem.

Pohled na chlapce, který se prohání zahradou na čtyřkolce pronásledovaný štěnětem, snad už nemůže být vzdálenější představě mystického léčitele, uvedla s nadsázkou agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám