Hlavní obsah

Michal David: Teď píšu dětský muzikál

Novinky, efk
Praha

Ačkoliv poslední hudební počin skladatele Michala Davida – muzikál Kat Mydlář – má od premiéry teprve pár týdnů, David už intenzivně pracuje na novém díle. A tentokrát má jít o muzikál pro hodně mladé publikum. Píše ho přímo na tělo dívčí skupině 5Angels.

Článek

Zatímco v muzikálu Kat Mydlář Michal David zhudebnil historické téma, tentokrát se chystá napsat něco ve stylu amerického hitu High School Musical. „Chtěl bych udělat něco hodně podobného. Veselý muzikál primárně zaměřený na děti a mládež. Všude po světě měl High School Musical ohromný úspěch, takže si myslím, že by se mohlo podařit to převést i do českých podmínek,“ přiznal Michal David.

Ten už má dokonce i vyřešené hlavní obsazení. Klíčové role chce svěřit členkám populární dívčí kapely 5Angels, které už pozval ke spolupráci třeba i Karel Gott.

„Pro holky už jsem napsal nějaké písničky a skvěle se mi s nimi spolupracuje. Moje idea je taková, že by se k pěti holkám z 5Angels našlo pět kluků a měli bychom všechny hlavní role obsazené,“ dodal David.

Jeho nápad se u dívčího kvintetu potkal s velkým nadšením. „Když se to holky dozvěděly, tak doslova křičely radostí. Samozřejmě, že nejvíc je potěšilo těch pět kluků, co tam má hrát s nimi,“ říká manažer skupiny Michal Mertl.

„Navíc nám Michal David ještě slíbil, že se pokusí 5Angels domluvit i společný duet s jejich největším idolem Vojtou Dykem z Nightwork ,“ dodal Mertl. Těžko říct, jestli nakonec Michal David u Dyka pochodí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám