Hlavní obsah

Belgičan trénuje tetování na živých prasatech

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Belgický umělec Wim Delvoye se už několik let věnuje tetování živých prasat. S netradičním nápadem přišel v roce 1997, tři roky předtím se učil tetovat na prasečích kůžích. Tato aktivita ho chytla natolik, že se rozhodl koupit pozemek v Číně v pekingské čtvrti Shun-yi, zřídit si na něm farmu a chovat prasata.

Foto: Profimedia.cz

Potetovaní čuníci jsou dílem kontroverzního belgického umělce Wima Delvoye.

Článek

Během tetování je uspí a na jejich kůži mezitím jehlou a tetovacím inkoustem zvěční originální kresbu. Neobvyklá farma se stala oblíbeným návštěvním místem lidí ze širokého okolí a Delvoye své umění tak tímto způsobem neustále trénuje.

Belgičana na této činnosti fascinuje skutečnost, že prasata rychle rostou, jejich kůže je tak pro jeho záměry mnohem lepším „plátnem“, než kůže lidská. Nejvíce obdivuje, jak se z malého obrázku postupem času vytvoří pořádná díla. Podle jeho slov investuje do malého tetování a sklízí velké kresby.

Foto: Profimedia.cz

Belgičan při práci.

Foto: Profimedia.cz

Delvoye má opravdu bujnou fantazii, co se obrazové předlohy týče.

Tetování prasat však rozhodně nebere na lehkou váhu, naopak. Vzory, které ještě nikdy netetoval, raději zkouší na lidech, než na prasatech. Pokud vypadají hezky, aplikuje je poté i na čuníky.

Foto: Profimedia.cz

Belgičan vytetoval jednomu z čuníků znak společnosti Walt Disney se svým jménem a podobiznu Sněhurky.

Kontroverzní umělec má řadu odpůrců, kteří jsou přesvědčeni, že nedělá nic jiného, než že prasata týrá. Ačkoli zvířata vypadají jako omalovánky a v některých případech se o umění dá hovořit spíše sporadicky, realita je taková, že čuníci se na místní farmě mají daleko lépe, než například ve většině velkovýkrmen po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Zvířatům na farmě nic nechybí.

Foto: Profimedia.cz

Příprava na další tetovaný obraz.

Reklama

Výběr článků

Načítám