Hlavní obsah

Na malém floridském ostrůvku se objevil záhadný klavír

Novinky, Dagmar Plecháčová
Miami

Světová média řeší záhadu tajemného klavíru, který se tento týden objevil na malém písčitém ostrůvku u floridského pobřeží poblíž Miami. Obrovský předmět vážící podle odhadů téměř 300 kilogramů se stal místní senzací. Nachází se totiž zhruba tři kilometry od nejbližšího pobřeží. Klavír stojí na nejvyšším bodě ostrůvku a z většiny zůstává suchý i v době přílivu.

Článek

Zatím nikdo nebyl s jistotou schopný říct, jak se na malý ostrov mohl klavír, který je v poměrně zachovalém stavu, dostat. Navíc do polohy, kdy stojí rovnoměrně na všech třech nohách. Podle dohadů by však mohlo jít o pozůstatek po filmařích, kteří poblíž nedávno natáčeli videoklip. Lidem se však záhadný klavír uvízlý na ostrůvku zdá velice romantický a stále více turistů se na něj jezdí dívat na člunech či loďkách.

Foto: Profimedia.cz

Klavír zůstává i během přílivu z většiny suchý.

Mluvčí floridské komise pro rybolov a ochranu divokých zvířat Jorge Pino uvedl, že klavír na místě zřejmě zůstane i nadále. „Nejsme zodpovědní za odstraňování podobných věcí. I auto se může stát místem pro život volně žijících živočichů. Pokud by předmět představoval navigační nebezpečí, zapojila by se do případu pobřežní hlídka,“ uvedl Pino.

Foto: Profimedia.cz

Lidé se jezdí na záhadný hudební nástroj dívat i na člunech.

Reklama

Výběr článků

Načítám