Hlavní obsah

Smečky hladových vlků útočí na ruská města, přestávají se bát lidí

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Hned dva případy, kdy se smečky vlků dostaly přímo do ruských měst, se během posledního týdne podařilo zachytit na kamery. Na prvním policista během kontroly na poslední chvíli nasedl do zastaveného vozidla, když se po silnici přehnali vlci. Další záběry zobrazují, jak se vlci pustili do igelitové tašky s nákupem a jeden z nich dokonce napadl muže za kamerou.

Článek

Amatérské video, které se ve čtvrtek objevilo na internetu, dokazuje, že vlci v Rusku přestávají mít strach z lidí a naopak se stále více stahují do obydlených částí, kde se mohou snáze dostat k potravě.

Dva z vlků se dostali až k obchodnímu centru poblíž Moskvy a vrhli se na igelitové tašky s nákupem, které nejspíš někdo upustil a sám raději utekl, když zahlédl přibíhající vlky. Skupina odvážných mladíků chtěla vlky natočit, jenže po chvíli zvíře na kameramana zaútočilo. Autor videozáznamu naštěstí i s ostatními stačil utéct.

Policista se zachránil nasednutím do kontrolovaného vozu

Případ, který se stal jen o pár dní dříve, ve své reportáži odvysílala i jedna z největších soukromých ruských televizí REN. Během silničních kontrol dopravní policie ve městě Rostov na Donu na jihu země policista zastavil řidiče, protože na jeho vozidle nesvítilo přední světlo.

Druhý policista, který seděl na opačné straně silnice v zaparkovaném automobilu, si jako první všiml smečky čtrnácti vlků, která běžela směrem k nim. Zavolal proto na svého kolegu a ten na poslední chvíli nasedl do kontrolovaného vozidla. Viditelně otřesený policista poté, co vlci přeběhli, vystoupil a vrátil se raději do služebního auta. Řidiči, který mu umožnil přečkat děsivý okamžik v jeho voze, byla odpuštěna i pokuta za nefungující světlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám