Hlavní obsah

Čínští vědci budou znovu pátrat po mytickém Bigfootovi

Vědci sestavili mezinárodní tým, jehož cílem bude nalezení bájného sněžného muže. Zhruba stovka výzkumníků bude pátrat v oblasti Šen-nung-ťia. Zde byl sněžný muž spatřen více než čtyřsetkrát.

Článek

Mezinárodní vědecký tým sestavuje Hubei Wild Man Research Association (HWMRA) pro pátrání v zalesněné oblasti Šen-nung-ťia. Podle viceprezidenta HWMRA Luo Pao-šenga tvoří tuto organizaci více než stovka vědců a výzkumníků, kteří už mnoho let pátrají po tvoru, jenž je popisován jako napůl člověk a napůl opice. Poslední organizovaná vědecká expedice se uskutečnila koncem 80. let minulého století, napsala oficiální tisková agentura Nová Čína.

Pátrání po Bigfootovi, který je v Číně známý také jako Jie-žen - "Divoký muž", bude stát nejméně 1,5 milionu dolarů, uvedl člen týmu, čínský archeolog Wang Šan-cchaj. HWMRA proto shání finanční příspěvky od mnoha společností a institucí, dodal Wang.

Záhadný divoký muž, po němž čínští vědci pátrají od 70. let minulého století, byl v oblasti Šen-nung-ťia spatřen prý více než čtyřsetkrát. V minulosti vědci našli ne zcela přesvědčivé důkazy jeho existence včetně srsti, stop, exkrementů a hnízda na spaní. Podle očitých svědků čínský yetti chodí vzpřímeně jako člověk, ale je mnohem vyšší a pokrytý srstí od hlavy po paty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám