Hlavní obsah

Hvězdě britského X Factoru hrozí deportace do Zimbabwe

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Byl to příběh jako z pohádky. Gamu Nhenguová byla v letošním britském X Factoru oblíbenkyní velkého množství lidí. Jak to tak ale bývá, nikdy se nezavděčíte všem. A ani porota nebyla co se týče jejího postupu do finále jednotná. Až porotkyně Cheryl Coleová mladé dívce zavřela svým rozhodnutím brány do finále. A to nejsou ty jediné brány, které se dívce v posledních dnech zavřely.

Článek

Dívka už věděla, že ji čeká rána daleko větší - měla by být společně se svou matkou vyhoštěna zpět do Zimbabwe, odkud její rodina pochází.

Podporu má dívka obrovskou. Na Facebooku vznikla skupina "Gamu měla postoupit", která rychle nasbírala čtvrt miliónu fanoušků a před jejím domem začaly stovky lidí hlasitě protestovat proti vyhoštění nadané zpěvačky ze země, ve které žije nyní už osm let.

Dívky a její matky se okamžitě chopila advokátka Frances Farrellová, která podala na verdikt o vyhoštění stížnost a odvolala se.

"Můj klient zde žil osm let, vždy legálně na víza. Není důvod žádat jeho vyhoštění a neprodlužovat víza. Jsem si jistá, že je pevný základ, na kterém můžeme naši stížnost postavit a zvítězit," uvedla advokátka. Podporu má ve své kauze advokátka širokou. Petici na prodloužení víz mladé dívce a její matce podepsalo za jeden den 1300 lidí a čeká se, že číslo ještě rapidně vzroste.

Reklama

Výběr článků

Načítám