Hlavní obsah

Nejmenší a největší pes světa se setkali v New Yorku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Vidět vedle sebe nejmenšího a nejvyššího psa na světě se v úterý podařilo návštěvníkům newyorského Central Parku. Nejvyšším žijícím psem současnosti je podle Guinnessovy knihy rekordů pětiletý samec německé dogy zvaný „Giant George“(Obří George) a naopak titulem nejmenší pes se může pyšnit čtyřletá čivava Boo Boo.

Článek

Podle měření, které proběhlo přímo před zraky všech přítomných, dosahuje Giant George od země ke kohoutku výšky 1,1 metru a jeho váha je neuvěřitelných 111 kilogramů. Je tak zřejmě i nejvyšším zaznamenaným psem v historii. Drobná Boo Boo naopak měří pouhých deset centimetrů a váží 680 gramů.

„Giant George jsme získali od chovatele bydlícího v jiném státě. Viděli jsme ho na fotografii, kdy byl jen jeden z několika štěňat, ale ukázali jsme na něj. Zaletěli jsme pro něj a vzali si ho jako téměř osmikilové štěně. Netušili jsme, že tolik vyroste. Teď váží 111 kilogramů a měsíčně sní 50 kilo psího žrádla,“ řekl jeho majitel David Nasser, kterého by prý nikdy nenapadlo, že právě jeho pes bude největším na světě.

Majitelka čivavy Boo Boo naopak vyprávěla: „Veterinář říkal, že to bude zázrak, pokud přežije. Po porodu totiž nevážila ani 30 gramů... Ona je ale navíc velice zdravá, nikdy nebyla nemocná.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám