Hlavní obsah

Farmářka používá vyřazené podprsenky na ochranu svých melounů

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Swindon

Netradiční ochranu před popadáním melounů začala s velkým úspěchem používat farmářka Rowie Meersová z anglického Swindonu. Jelikož její plody žlutých melounů druhu galia často padaly na zem a pádem se poškodily, rozhodla se je před znehodnocením uchránit podporou vytvořenou z dámských podprsenek různých velikostí. Farmářce přitom své vyřazené prádlo poskytují samy zákaznice.

Článek

Pětačtyřicetiletá Meersová začala s pěstováním melounů galia na farmě Purton House Organics teprve letos, ale už stačila přijít s originální pomůckou v podobě podprsenek za účelem uchycení plodů. Kupovat nové podprsenky by se ženě nevyplatilo, proto požádala své zákaznice, že kdyby se u nich doma našly nějaké již nepotřebné kusy, ráda je využije touto cestou.

„Z menších podprsenek melouny často vypadávají, potřebovali bychom více velikostí DD, v nichž se ovoce dobře zachytí,“ vysvětlila Meersová.

Příští rok se farmářka chystá na vodní melouny

„Něco podobného jsem zaslechla už kdysi, takže nemůžu říct, že je to vyloženě můj nápad. Prostě jsme jen potřebovali nějakou podporu melounů, tak se mi zdálo, že tohle je logické,“ dodala farmářka.

Angličanka přitom začala pěstovat žluté melouny spíš na zkoušku a jako experiment, ale ukázalo se, že se jí velmi daří. Příští rok se proto chystá začít i s vodními melouny, což by si podle jejích slov pravděpodobně vyžádalo podprsenky ve velikosti minimálně FF.

Reklama

Výběr článků

Načítám