Hlavní obsah

Motorkář natočil vlastní nehodu, z níž vyvázl živý jen o vlásek

Novinky, Jakub Kynčl
Jamma

Brit Ozzy Rutherford uložil na internet video, ze kterého jde mráz po zádech. Při svém motocyklovém výletu přes Himaláje totiž kamerou umístěnou na své helmě natočil vážnou dopravní nehodu, ve které byl hlavní aktérem. Jen zázrakem z ní vyvázl jen s nadvakrát zlomenou nohou a odřeninami.

Článek

Brit zázračně obelstil smrt, když do jeho motorky narazil nákladní vůz převážející 20 osob. Náraz, zachycený kamerou na helmě, předčasně ukončil Angličanův dobrodružný výlet po jedné z nejnebezpečnějších tras světa.

"Tu nehodu si vůbec nepamatuji. Mám v hlavě kompletní prázdnotu. Ležel jsem v bezvědomí prý asi deset minut. Až teprve když jsem se dostal domů a uviděl jsem ty záběry, tak jsem si uvědomil, co se to vlastně stalo. Můj motocykl jednoduše stanul před koly nákladního vozu a nebylo úniku," řekl Rutherford.

Brit, který kromě množství odřenin a šrámů utrpěl zlomeninu lýtkové a holenní kosti levé nohy, si však nestěžuje: "Naštěstí nešlo o otevřenou zlomeninu a kosti neprorazily kůži. Mají perfektní polohu pro to, aby mohly srůst."

Vůz ho mohl srazit do divoké řeky

"Měl jsem navíc i štěstí, že to vozidlo spadlo na mě, kdyby mě náraz odhodil, sletěl bych mimo silnici ze srázu vysokého více než 50 metrů přímo do divoké řeky. Navíc jsem měl skvělé ochranné oblečení, a tak vše dopadlo vlastně nejlépe, jak mohlo," dodal Brit.

Na celém videozáznamu je pak mimo jiné vidět i to, jak 47letý Rutherford projíždí známou cestou Rohtang Pass, jejíž název bývá překládán jako hromada mrtvol. Nachází se v nadmořské výšce 4 000 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám