Hlavní obsah

Česká Miss Langmannová se dala na boj proti AIDS

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Česká Miss 2006 Renata Langmannová se na den proměnila v Šípkovou Růženku. Ze spánku ji probudil herec Filip Tomsa. Langmannová s Tomsou společně nafotili kalendář, jehož výtěžek půjde na preventivní péči a testy HIV.

Článek

Langmannovou a Tomsu si vybral fotograf Martin Kámen, jeden ze zakladatelů charitativního projektu Art For Life. Fotografie spící princezny Langmannové a statečného prince Tomsy budou součástí kalendáře Art For Life pro příští rok, jehož výtěžek půjde na Dům světla, který anonymně testuje lidi na HIV a zabývá se prevencí.

Pro focení si vybral kamenný altán na pražském Dětském ostrově, který je běžně nepřístupný. Modelka, která příští týden oslavuje čtyřiadvacáté narozeniny, je na fotografiích jen v lehkém průsvitném župánku. Tomsovi návrhářka Hana Soukupová oblékla na holé tělo jen dlouhý plášť z brokátu a balónové riflové pumpky.

Langmannová, která nedávno nafotila kampaň pro značku spodního prádla Victoria's Secret, na nabídku kývla okamžitě. "Pokud jde o charitu, tak si vybírám. Jdu jen do osvědčených projektů, protože jsem se už několikrát spálila," uvedla. "Já pokud můžu, snažím se pomoct," doplnil Tomsa.

Podle fotografa ale není ochoten k práci pro charitu každý. "Usilujeme o to, aby projekt oslovil mladou generaci, která by ho zároveň spoluvytvářela. Každému ale toto kontroverzní téma nesedne, důvodem je především nedostatek informací. Proto akci pořádáme," poznamenal.

Fotografie s Růženkou Langmannovou bude premiérově představena 5. října v Novoměstské radnici, kde bude mít Kámen výstavu fotografií s pohádkovými a mytologickými motivy. Kalendář bude v prodeji za 300 Korun, což je cena jednoho testu na virus HIV.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám