Hlavní obsah

Těhotný muž Thomas Beatie porodil třetí dítě

– Los Angeles

Transsexuál Thomas Beatie, u něhož úřady uznaly mužské pohlaví, porodil třetí dítě. Po roce a měsíci od doby, kdy přivedl na svět druhého potomka, porodil Američan chlapce. Bude ho vychovávat společně s manželkou Nancy.

Foto: Profimedia.cz

Thomas Beatie byl v roce 2008 hostem populární televizní talk show Oprah Winfreyové.

Článek

Beatie je transsexuál, který se narodil v ženském těle. Ačkoli podstoupil hormonální léčbu a operativní odnětí prsou, zůstaly mu ženské pohlavní orgány. Úřady ho však mezitím uznaly mužem. Poté se oženil s Nancy, u níž ale lékaři diagnostikovali neplodnost.

Beatie se proto pokusil otěhotnět sám. Podařilo se mu to už třikrát a ve všech případech dokázal přivést na svět zdravé dítě. Thomas se snaží plodit co nejrychleji jednoho potomka za druhým, aby po posledním mohl podstoupit i přeměnu pohlavních orgánů na mužské.

První dítě bylo mediální senzací

První dítě přivedl na svět v roce 2008, tehdy to byla obrovská mediální senzace. Thomas využil zájmu médií k tomu, aby poukázal na šikanu a diskriminaci ze strany lékařů, jimž se nelíbilo, že úředně jako muž se pokouší otěhotnět. Loni v červnu už ale bez problémů porodil druhé dítě a letos 25. července dalšího syna.

„Má světle hnědé vlasy a modré oči. Je velmi pohledný a rozkošný, je velký a zdravý,“ prozradil médiím přítel rodiny Beatieových. Thomas porodil v roce 2008 holčičku Susan, loni chlapce Austina a letos k nim přidal brášku, jehož jméno zatím nebylo zveřejněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám