Hlavní obsah

Skateboardisté na dálnici předjížděli ve 100 km/h nákladní auto

Novinky, rei
Auckland

Policie na Nové Zélandu odsoudila hazardní chování skupiny skateboardistů, kteří se rychlostí sto kilometrů v hodině řítili po dálnici jižně od Aucklandu. Jízdu, při níž předjeli i nákladní auto, zachytila kamera umístěná na přilbě jednoho z nich.

Článek

Šestice jezdců se vydala na Bombay Hills, jednu z nejrušnějších částí státní dálnice č. 1. Kamera na přilbě jednoho z nich zachytila, jak skateboardista nabírá rychlost, předjíždí čtyři kolegy a pak zleva míjí nákladní vůz, pro který platí rychlostní omezení 56 mil za hodinu, tedy zhruba 90 kilometrů v hodině.

Další kolega, kterého dojede, je bosý. Skupina zastaví téměř dva a půl kilometru od místa, z něhož vyrazila.

Video na internet tento týden umístil Kanaďan Andrew Chapman, který patřil k výpravě křižující dva týdny na skateboardu známém jako longboard novozélandský Severní ostrov.

Policie v Aucklandu označila chování skupiny za idiotské a hazardní. Ačkoliv se v inkriminovaném úseku mohou pohybovat cyklisté i chodci, a tudíž i skateboardisté, riskovali mladíci rychlou jízdou životy. „Nemají žádné brzdy. Jestli se před nimi něco stane, jsou vystaveni obrovskému riziku,“ uvedl seržant Stu Kearns.

Reklama

Výběr článků

Načítám