Hlavní obsah

Bosňana prý chtějí zabít ufoni, na střeše mu přistál šestý meteorit za pár let

– Gornji Lajici
Novinky, Jakub Kynčl

Bosňan Radivoje Lajić tvrdí, že si ho vzaly na mušku mimozemské bytosti. Jeho dům totiž už dlouhodobě sužují pády meteoritů. Ty padají na jeho obydlí s ďábelskou přesností už několik let. Teď už mu spadl na střechu šestý a není tak divu, že se muž začíná bát o svůj život.

Článek

O Radivoje Lajićovi se začalo psát v celé Evropě v roce 2008, kdy mu na důmv severobosenské vesnici Gornij Lajici, spadl už pátý meteorit. A ačkoliv se to zdá matematicky vysoce nepravděpodobné až skoro nemožné, na dům mu nyní spadl další meteorit, v pořadí šestý od roku 2007.

Experti z univerzity v Bělehradě potvrdili, že všechny spadlé objekty byly doopravdy meteority. A nyní se snaží přijít na to, co je na domu tak výjimečného, že je v tak obrovském množství přitahuje. Podivné je, že pádům meteoritů na dům dochází vždy během silného deště, nikdy za jasného počasí.

Bosňan má však své vlastní vysvětlení. Poté, co mu na dům spadl pátý meteorit, řekl: "Jednoznačně si mě vzali na mušku mimozemšťané. Nevím, co jsem udělal, že jsem je tak naštval, ale jiné vysvětlení nedává smysl. Pravděpodobnost, že váš dům trefí meteorit, je extrémně malá. To, že ho trefí šestkrát, to už musí být zamýšlené.

Padají vždy za deště

Padesátiletý muž už si dal na střechu domu ocelovou výztuž, aby ochránil svůj dům před nebeským bombardováním. Koupil si ji za peníze, které získal prodejem jednoho z meteoritů jedné holandské univerzitě.

"Nemám pochyb o tom, že mi chtějí mimozemšťané ublížit, Hrají si se mnou a já netuším, proč to dělají. Vždy, když prší, tak nemohu spát. Mám strach, že mi na střechu spadne další kousek," dodal Lajić.

Reklama

Výběr článků

Načítám