Hlavní obsah

Řidič srazil v Ostravě strážníka, který ho chtěl zastavit

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Osmadvacetiletého strážníka srazil v noci na sobotu dosud neznámý řidič na Janáčkově ulici v centru Ostravy. Strážník zůstal po nehodě ležet na zemi, poté byl převezen s lehkým zraněním do nemocnice. Policie po viníkovi nehody pátrá. Událost se stala poblíž vyhlášeného zábavního centra nedaleko Stodolní ulice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Řidič srazil policistu, který chtěl zastavit jeho auto. Ilustrační foto

Článek

Strážník se podle svědků pokoušel zastavit škodovku velmi tmavé barvy, která jela jednosměrnou ulicí v protisměru.

„Řidič nerespektoval pokyn k zastavení a strážník rychle uskočil ze silnice. Řidič však v agresivní jízdě pokračoval, strážníka srazil takovým způsobem, že byl katapultován přes vozidlo a dopadl na chodník, kde zůstal ležet na zemi. Řidič z místa činu okamžitě ujel,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Po nehodě strážníkovi, který si stěžoval na závrati a bolesti hlavy, poskytovali první pomoc jeho kolegové.

Možná šlo o tmavou fabii

„Na místo se seběhlo množství lidí. Všichni svědci však nezůstali na místě. Žádáme proto tyto občany, aby nás kontaktovali na lince 158, k zadokumentování všech relevantních faktů. Zraněný byl převezen z místa k ošetření do nemocnice, doba léčení poškozeného není dosud stanovena,“ vyzvala mluvčí případné svědky.

Podle prozatímních informací vozidlo ujelo z místa nehody směrem na Poděbradovu a Českobratrskou ulici.

„Šlo pravděpodobně o Škodu Fabii černé nebo velmi tmavé barvy s tmavými bočními skly. Vozidlo může být po střetu se strážníkem poškozeno,“ dodala mluvčí s tím, že řidič měl na hlavě bílou kšiltovku. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin násilí proti úřední osobě. Na pachatele pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody na šest měsíců až šest let.

Reklama

Výběr článků

Načítám