Hlavní obsah

Do ruského terénního vozidla UAZ se vtěsnalo 32 osob najednou

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruští studenti vytvořili nový světový rekord, když se jich 32 najednou dokázalo doslova nacpat do vojenského terénního vozidla UAZ-469. Dohromady všichni i s řidičem vážili 1900 kilogramů. S tímto "nadměrným" nákladem se auto rozjelo deset metrů, a stalo se tak nejprostornějším osobním vozem. Dosud toto prvenství patřilo automobilu KIA Spectra, tam se vešlo ale o devět lidí méně, informoval portál Vesti-Moskva.

Foto: Profimedia.cz

Do vojenského vozidla UAZ-469 se vešlo 32 lidí.

Článek

Studenti, kteří se postupně vtěsnali do vozu, byli žáky cirkusové školy v Moskvě a jejich ohebnost jim během překonávání rekordu výrazně pomohla.

Součástí pokusu nebylo pouze dostat se dovnitř, ale také to, aby se auto pohnulo z místa. Řidič s posádkou popojel o rovných deset metrů.

Vojenská terénní vozidla UAZ-469 se vyráběla v letech 1972 až 1985. Stala se velmi oblíbenými pro svou spolehlivost v terénu a všestranné využití. V současnosti tyto terénní automobily stále využívá česká armáda, nahradit by je měl postupně modernější Land Rover Defender.

Reklama

Výběr článků

Načítám